Rafael Nadal heeft zich maandagavond zeer eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales op het Masterstoernooi van Miami.

De als eerste geplaatste Spanjaard had geen kind aan de Oezbeek Denis Istomin: 6-1 en 6-0.

Nadal benutte liefst zes van de zeven breakkansen en werkte alle drie breakmogelijkheden van Istomin weg, waarvan twee in de eerste game.

"Mijn spel was heel compleet", zei de Spanjaard na afloop. "Ik maakte weinig fouten, serveerde sterk en ik bewoog beter dan tijdens de voorbije toernooien."

Nadal duelleert in de volgende ronde met de Italiaan Fabio Fognini, die in drie sets won van de Spanjaard Roberto Bautista Agut: 4-6, 6-3 en 6-3.

Wawrinka

Eerder op de dag plaatste Stanislas Wawrinka zich al voor de vierde ronde. De Zwitser, die eerder dit jaar de Australian Open op zijn naam schreef, was in twee sets Edouard Roger-Vasselin de baas: 7-5 en 6-4. De Fransman was in de eerste ronde nog te sterk voor Igor Sijsling.

Wawrinka neemt het nu op tegen Aleksandr Dolgopolov (22) uit Oekraïne. Hij had tegen lucky loser Dusan Lajovic uit Servië drie sets en een beslissende tiebreak nodig: 3-6, 6-0 en 7-6 (5).

Milos Raonic (12) uit Canada overtuigde in zijn derde rondepartij. Hij gunde de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez slechts drie games: 6-1 en 6-2.