Cesare Prandelli gaat ook na het wereldkampioenschap van 2014 door als bondscoach van Italië.

Het Italiaanse persbureau ANSA meldt dat de trainer een principe-akkoord heeft bereikt met voetbalbond FIGC over een verlenging van zijn contract.

Het contract tot en met het Europees kampioenschap in Frankrijk zal binnenkort ondertekend worden. Zijn huidige overeenkomst loopt na het WK af.

Prandelli (56) trad na het WK van 2010 aan bij Italië als opvolger van Marcello Lippi. Hij loodste zijn land naar de finale van het EK 2012, die werd verloren van Spanje. Voor zijn periode als bondscoach was Prandelli onder meer coach van AS Roma en Fiorentina.

Seedorf

Eerder gaf Prandelli nog aan na vier jaar bondscoachschap weer clubtrainer te willen worden. Begin deze maand kwam hij daarop terug, al werd zijn naam nog wel genoemd bij AC Milan nu de huidige coach Clarence Seedorf daar onder vuur ligt.

Italië plaatste zich onder leiding van Prandelli voor het WK door groep B van de Europese kwalificatie eenvoudig te winnen. Op het mondiale eindtoernooi heeft de 'Azzurri' het zwaar getroffen met Uruguay, Engeland en Costa Rica als tegenstanders in de poulefase.