Nico Rosberg vindt dat Mercedes moet waken voor overmoed. De Duitser was ruim een week geleden de overtuigende winnaar van de openingsrace in Australië.

"We mogen niet in slaap vallen, de concurrenten zullen alles uit de kast halen om ons af te troeven", laat Rosberg weten aan Autosport.com.

Een aantal teambazen voorspelde na de race in Melbourne dat de dominantie van Mercedes nog wel even aan kan houden en zelfs nog grotere vormen aan kan nemen.

"Het is vroeg in het seizoen, nog heel veel dingen kunnen beter. We moeten het momentum vasthouden en zorgen dat onze rivalen niet dichterbij komen", stelt Rosberg. "Als het goed gaat, ontstaat het gevaar dat je te zelfverzekerd bent."

Brawn GP

Vijf jaar geleden beleefde Mercedes' voorganger Brawn GP ook al een uitmuntende start van het seizoen. In de tweede helft van dat jaar heerste het team niet meer.

"Heel veel mensen uit de Brawn-periode werken nu nog steeds voor Mercedes. Zij weten hoe het is om opgejaagd te worden", aldus Rosberg, die voorlopig zijn zegeningen telt. "We zijn zo snel momenteel, niemand is sneller. Dat is heel cool."

Rosberg verdedigt zondag tijdens de Grand Prix van Maleisië zijn koppositie in het klassement.