In Duitsland zal voorlopig geen doellijntechnologie ingevoerd worden. Dat werd besloten na een stemming op de algemene vergadering van de DFL, waarin de clubs uit de Bundesliga en tweede Bundesliga zijn vertegenwoordigd.

Slechts negen clubs uit de Bundesliga, die uit achttien clubs bestaat, stemden voor. "Tot nader order is het onderwerp daarmee weer van tafel."

Om de invoering van het technologische hulpmiddel doorgang te laten vinden, had tweederde van alle clubs uit de DFL het voorstel moeten ondersteunen.

In de Bundesliga laaide in oktober 2013 de discussie op, nadat Stefan Kiessling een 'spookdoelpunt' maakte namens Bayer Leverkusen. De aanvaller kopte de bal in het zijnet, maar zag zijn inzet tot goal gepromoveerd worden dankzij een gat in het net.

Heribert Bruchhagen, voorzitter van Eintracht Frankfurt, gold als fel tegenstander van het systeem. "Mijn standpunt is duidelijk: ik ben tegen! Het is mij nog niet volwassen genoeg."

Onder de pleitbezorgers bevond zich onder anderen Thomas Eichin, algemeen directeur bij Werder Bremen. "Ik ben een voorstander en vind dat we ons allemaal uit moeten spreken vóór de invoering."