Giant-Shimano verschijnt met vier Nederlanders aan de start van de E3 Prijs en Gent-Wevelgem. Beide World Tour-wedstrijden in Vlaanderen worden komend weekeinde verreden.

Voor beide koersen zijn Roy Curvers, Koen de Kort, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer geselecteerd.

Ook de Duitser John Degenkolb, die zondag in de finale van Milaan-San Remo kreeg te maken met een lekke band, rijdt zowel de E3 Prijs (vrijdag) als Gent-Wevelgem (zondag).

In de E3 Prijs mikt Giant-Shimano op een topklassering van Degenkolb of de Belg Dries Devenyns.

"We hebben ons goed voorbereid op deze wedstrijden", zegt coach Aike Visbeek. "Jongens als Degenkolb en Devenyns hebben zich al vaak laten zien. In de breedte presteren we ook sterk, ons doel is het podium."

Criterium International

In de korte rittenkoers Criterium International van komend weekeinde vertrekt Tom Dumoulin als kopman van Giant-Shimano.

De formatie bevat verder in de personen van Daan Olivier en Tom Stamsnijder nog twee Nederlanders.

"We schuiven Dumoulin naar voren voor het klassement. Mede vanwege de tijdrit in het parcours denk ik dat hij in staat is om een goed resultaat te behalen", meldt coach Christian Guiberteau.

Belkin

Voor Belkin starten in de E3 Prijs vijf Nederlanders in de personen van Jetse Bol, Jos van Emden, Tom Leezer, Bram Tankink en Maarten Tjallingii. De ploeg wordt gecompleteerd door de Belgen Sep Vanmarcke en Maarten Wijnants en de Duitser Robert Wagner.

Voor Vanmarcke is de koers rond Harelbeke 'één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar'. Hij is dan ook kopman bij Belkin en gebruikt de wedstrijd als voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Ten Dam bereidt zich serieuzer dan ooit voor op Tour