Karim Rekik staat zeer positief tegenover een mogelijk langer verblijf bij PSV. De Eindhovense club huurt de centrale verdediger dit seizoen van Manchester City.

"Het zou hartstikke mooi zijn als ik nog een jaar bij PSV mag blijven", aldus Rekik tegen NU.nl.

"Ik heb het erg naar mijn zin bij PSV. Het is ook goed voor mijn ontwikkeling dat ik hier speel. Doordat ik dit seizoen al zoveel wedstrijden gespeeld heb, ben ik een betere voetballer geworden."

PSV gaf vorige maand al aan dat het de 19-jarige verdediger, die nog tot 2017 onder contract staat in Manchester, ook volgend seizoen graag wil huren. Beide clubs moeten nog om de tafel over volgend jaar.

"Ik denk dat dat in april of mei gaat gebeuren. Het hangt natuurlijk ook af van de defensieve plannen van City voor volgend jaar."

Concurrentie

Rekik beseft dat het bij City moeilijk wordt om volgend seizoen net zo veel te spelen als dit seizoen bij PSV. Met onder meer Vincent Kompany, Matija Nastasic, Martin Demichelis en Joleon Lescott zit manager Manuel Pellegrini ruim in de centrale verdedigers.

"Ik denk wel dat Lescott weggaat. Maar als ze komende zomer dan weer een verdediger halen, zie ik geen reden om na dit seizoen terug naar City te gaan."