Het schaatsteam van de coaches Marianne Timmer en Gianni Romme is verzekerd van een nieuwe hoofdsponsor. Continu neemt vanaf de komende jaargang het stokje over van Liga.

Continu fungeerde al als subsponsor van de formatie.

"Om de komende jaren verder te bouwen aan onze landelijke bekendheid en profilering als de intermediair voor bouw en industrie, breiden we ons sponsorschap verder uit", zegt Jeroen de Bruijn, de algemeen directeur van het bedrijf, op de website van Continu.

"Wij voelen ons zeer verbonden met alles wat puur Nederlands is. Daar past schaatsen natuurlijk fantastisch goed bij. Het is een voorrecht om elke dag deel uit te mogen maken van een schaatsteam met een positieve, toegankelijke uitstraling en een winnaarsmentaliteit." 

De formatie zal komend seizoen naar verluidt werken met een begroting van minimaal 750.000 euro.

Boer en Nauta

Voor Liga reden afgelopen seizoen onder anderen Margot Boer, Thijsje Oenema en Yvonne Nauta. Boer veroverde twee keer brons tijdens de Spelen van Sotsji en Nauta eindigde als respectievelijk tweede en derde op het EK en WK allround.

Timmer toont zich verheugd met de komst van de nieuwe hoofdsponsor. "Het is niet eenvoudig om in deze tijd sponsoren aan te trekken. Gelukkig hebben we blijkbaar niet alleen op het ijs, maar ook naast het ijs voldaan aan de verwachtingen van een ambitieuze organisatie als Continu."

Nieuw initiatief

De nieuwe geldschieter zal ook de Timmer Talent Company ondersteunen. Binnen dit nieuwe initiatief van Marianne en haar partner Henk Timmer zal begeleiding van talenten en ook bewegen van kinderen centraal staan.

''Binnenkort zullen we meer vertellen over dit nieuwe initiatief. En natuurlijk werk ik met Gianni Romme nu in alle rust en vertrouwen toe naar het nieuwe schaatsseizoen met Team Continu", zegt Timmer.

Hoe ziet de toekomst van de schaatsteams eruit?