Cristiano Ronaldo hekelde zondagavond na afloop van de Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona het optreden van arbiter Alberto Undiano.

De scheidsrechter kende in de wedstrijd die in een 4-3 zege voor FC Barcelona eindigde liefst drie strafschoppen toe - twee aan de Catalanen, één aan Real Madrid.

"We speelden tegen twaalf man, het is altijd hetzelfde", klaagde Ronaldo na afloop tegen verschillende media.

"Misschien wilden ze dat FC Barcelona zich weer zou melden in de titelstrijd. Ik zoek niet naar excuses, maar de scheidsrechter heeft niet het niveau voor dit soort wedstrijden. Ik hoop niet dat hij binnenkort de bekerfinale fluit." 

"Na vijf jaar in Spanje weet ik hoe het werkt", vervolgde de Portugees. "Als FC Barcelona vandaag had verloren, dan hadden ze geen kans meer gemaakt op de titel. Toch weet ik zeker dat wij kampioen zullen worden."

Ancelotti

Real Madrid deelt nu de koppositie met stadgenoot Atletico Madrid. FC Barcelona volgt op slechts één punt van het Madrileense duo.

Coach Carlo Ancelotti van Real Madrid wilde niet ingaan op de rol van de scheidsrechter. "Het is altijd moeilijk om daar iets over te zeggen. We hebben vooral verloren omdat we kleine fouten maakten."

De Italiaan verwacht een boeiend slot van de competitie. "Ik heb al vaker gezegd dat we pas op de laatste speeldag weten wie er kampioen is, de titelrace ligt helemaal open. Voor ons is het nu belangrijk dat we snel herstellen van deze nederlaag."

Messi topscorer aller tijden in 'Clásico'