AZ speelt zondag in de sterkste opstelling tegen PEC Zwolle. Coach Dick Advocaat kiest niet voor een zogeheten B-team.

Ten opzichte van het Europa League-duel van donderdag tegen Anzhi (0-0) keren Jeffrey Gouweleeuw en Celso Ortiz terug in de basis.

Gouweleeuw was geschorst voor het duel in Rusland, terwijl Ortiz moest plaatsmaken voor een extra verdediger. Etiënne Reijnen, donderdag nog in de basis, zit nu op de bank. Jan Wuytens, die ook speelde in Rusland, is geschorst.

Afgelopen week meldde Advocaat nog dat hij misschien wel met een B-team zou spelen tegen PEC, maar vrijdag kondigde hij al aan af te zien van dat voornemen.

Donderdag speelt AZ in de halve finales van de beker tegen Ajax en in de weken daarna staan de duels met Benfica in de kwartfinales van de Europa League op het programma.

Bij PEC Zwolle, dat het woensdag in de halve eindstrijd van de beker opneemt tegen NEC, staan de aanvallers Denis Mahmudov en Thanasis Karagounis in de basis.

Nucleaire top

Als gevolg van de politie-inzet op de nucleaire top is AZ-PEC Zwolle de enige eredivisiewedstrijd die zondag wordt afgewerkt.

AZ bezet na 28 speelrondes de zevende plaats in de eredivisie. PEC Zwolle heeft drie punten minder verzameld en staat achtste.

De aftrap van AZ-PEC Zwolle is om 14.30 uur.

Opstellingen:

AZEsteban; Johansson, Gouweleeuw, Viergever, Poulsen, Gudelj, Ortiz, Elm, Berghuis, Jóhannsson, Beerens

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Van der Werff, Van Hintum, Mokotjo, Drost, Saymak, Mahmudov, Benson, Karagounis.