Rafael Nadal heeft probleemloos de derde ronde van het Masterstoernooi van Miami bereikt. De als eerste geplaatste Spanjaard gunde voormalig nummer één van de wereld Lleyton Hewitt slechts vier games: 6-1, 6-3.

Het pleit was binnen zeventig minuten beslecht. Nadal stond gedurende de wedstrijd geen enkel breakpoint af.

Hewitt had zich in de eerste ronde nog ontdaan van Robin Haase.

Nadal heeft veel bewondering voor de Australiër, maar zette dit opzij in de onderlinge ontmoeting. "Ik kan op de baan geen medelijden met hem hebben", stelt de mondiale nummer één. "Ik ben hier om het beste te geven en ik weet ook hoe gevaarlijk Lleyton kan zijn. Hij is een groot voorbeeld voor mij, hij speelt met zoveel passie en liefde voor het spelletje."

De Serviër Novak Djokovic staat zonder te spelen al in de vierde ronde. Zijn Duitse opponent Florian Mayer heeft zich met een blessure teruggetrokken voor zijn partij in de derde ronde.

Sjarapova

In het vrouwentoernooi kende Maria Sjarapova aanmerkelijk meer moeite. De als vierde geplaatste Russin ontdeed zich in drie sets van de Tsjechische Lucie SAFArova (26): 6-4, 6-7 (7), 6-2.

Sjarapova liet in de tiebreak van de tweede set twee matchpoints onbenut, maar stelde in het derde bedrijf orde op zaken. Het duel nam een kleine drie uur in beslag. Ze treft nu de Belgische Kirsten Flipkens.