Vitesse heeft zaterdagavond in de eredivisie een pijnlijke nederlaag geleden bij FC Groningen. De thuisploeg was in de Euroborg met 3-1 te sterk voor de nummer drie.

Richairo Zivkovic zette de thuisploeg al in de tiende minuut op voorsprong na een fout van Vitesse-aanvoerder Guram Kashia.

De verdediger maakte vijf minuten voor rust zijn fout goed door de assist te leveren bij de prachtige 1-1 van Christian Atsu.

De verwachting was dat het beter spelende Vitesse na rust door zou drukken, maar niets was minder waar. Groningen scoorde via Nick van der Velden en Tjaronn Chery.

Het verlies is een flinke tegenvaller voor coach Peter Bosz in de strijd om de tweede plaats.

Koddig

Vitesse combineerde in de eerste helft beter dan Groningen, maar kwam nauwelijks tot grote kansen. Zivkovic, die maandag een contract bij Ajax tekende, was een plaag voor de defensie van de bezoekers.

De 17-jarige aanvaller scoorde, maar liet ook twee levensgrote kansen onbenut. Vitesse profiteerde daar optimaal van door aan het einde van de eerste helft te scoren via een fraai boogballetje van Atsu.

In de tweede helft ging de defensie van Vitesse door met het maken van fouten. Een koddige valpartij van Davy Pröpper leverde de 2-1 op omdat Van der Velden volledig vrij kon binnenschieten.

Ook aan het doeltreffende afstandsschot van Chery ging weifelende verdedigen van Vitesse vooraf. De Arnhemmers verloren zo voor de tweede keer op rij na de thuisnederlaag tegen PSV vorige week. Bovendien zijn verdedigers Kashia en Kelvin Leerdam geschorst voor het volgende duel met sc Heerenveen.

Woedende Bosz: 'Verdedigend sloeg het nergens op'