Trainer Marco van Basten van sc Heerenveen begint zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen NEC met dezelfde aanval als vorige week tegen Feyenoord in De Kuip (2-0).

De oud-international was na dat duel zeer kritisch op zijn drie spitsen. ''Het leek wel of we met acht man speelden'', klaagde hij. 

Tegen NEC krijgen topscorer Alfred Finnbogason, Rajiv van La Parra en Bilal Basaçikoglu niettemin een herkansing in het Friese basisteam.

Chris Kum en Pele van Anholt zitten een schorsing uit. Zij worden in de verdediging vervangen door Kenny Otigba en Jukka Raitala.

Bij NEC ontbreekt alleen Navarone Foor. Trainer Anton Janssen geeft de voorkeur aan middenvelder Sören Rieks. In het doel heeft routinier Dennis Gentenaar zijn basisplaats behouden.

Piazon

Lucas Piazon begint zaterdagavond om 18.45 uur met Vitesse aan de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De Braziliaan vervangt de geschorste Renato Ibarra.

Ook Valeri Qazaisjvili heeft een basisplaats bij de club uit Arnhem. Hij start op het middenveld omdat Marko Vejinovic in het hart van de defensie voor de geschorste Jan-Arie van der Heijden moet spelen.

Bij FC Groningen heeft Richairo Zivkovic een basisplaats. De 17-jarige aanvaller ondertekende maandag een driejarig contract bij Ajax.

Vitesse staat derde in de eredivisie met zeven punten minder dan koploper Ajax. De Arnhemmers verloren vorige week van PSV.