PSV kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC gewoon beschikken over Memphis Depay.

De buitenspeler liep vorige week in de met 2-1 gewonnen topper tegen Vitesse een barstje op in zijn oogkas door een elleboogstoot van Renato Ibarra.

"Memphis heeft een masker laten maken. Puur uit bescherming, want er is niks kapot. Hij heeft vanaf donderdag meegetraind met de selectie", vertelt coach Phillip Cocu op de website van PSV.

De Eindhovenaren kunnen nog altijd geen beroep doen op Georginio Wijnaldum. Mogelijk keert de middenvelder volgende week terug in de hoofdmacht nadat hij maandenlang uit de roulatie was door een rugblessure. Jetro Willems ontbreekt zaterdag wegens een schorsing.

Mentaal sterker

Eerder dit seizoen ging PSV zowel in competitie- als in bekerverband onderuit tegen Roda JC.

"Maar wij zijn vooral mentaal een stuk sterker geworden en bovendien is er bij Roda JC ook het een en ander veranderd", stelt Cocu. "Er is nu een andere trainer, waardoor de speelwijze anders is dan toen. De ploeg heeft zich bovendien versterkt met enkele spelers."

PSV probeert voor de achtste achtereenvolgende keer te winnen in de eredivisie. De Eindhovenaren bezetten na 28 speelrondes de vijfde plaats, op slechts twee punten van nummer twee FC Twente.

Aan het eind van de rit plaatst de nummer twee zich voor de voorronde van de Champions League.