Robin van Persie gaat vrijdagmiddag voor verder onderzoek naar het ziekenhuis.

Medisch specialisten hopen dan vast te stellen wat de ernst is van de knieblessure die de aanvaller van Manchester United woensdag opliep in het duel met Olympiakos Pireaus (3-0). 

Dat zei Manchester United-trainer David Moyes vrijdag. "We zijn nog niet overtuigd van de scans die we tot nu toe hebben gezien."

Van Persie ontbreekt zaterdag in ieder geval in het duel met West Ham United.

De aanvaller kreeg in de return van de achtste finales van de Champions League een tik in zijn knieholte van Olympiakos-verdediger Ivan Marcano. Hij moest per brancard het veld verlaten.

Moyes was na afloop van het duel niet bezorgd over de blessure van zijn aanvaller. "Het valt gelukkig reuze mee", stelde de Schot toen.

Kluivert

Ook assistent-trainer van Oranje Patrick Kluivert zei eerder dat het waarschijnlijk niet om een ernstige blessure gaat. Hij had donderdag contact met Van Persie.

"Robin ging de volgende ochtend direct naar het ziekenhuis en zijn bovenbeen was erg stijf. We moeten nu afwachten, maar we hebben goede hoop. Mogelijk kan hij dinsdag spelen tegen Manchester City", aldus de assistent van bondscoach Louis van Gaal tegenover The Guardian.

Van Persie schoot United met een hattrick alsnog naar de laatste acht van de Champions League, nadat de ploeg van Moyes in het heenduel nog met 2-0 verloren had van Olympiakos.