Arjen Robben neemt het met Bayern München op tegen het Manchester United van Robin van Persie in de kwartfinales van de Champions League. Dat heeft de loting vrijdag uitgewezen.

Titelhouder Bayern München gaat over een kleine twee weken eerst op bezoek bij Manchester United. Een week later is de return.

Manchester United kwalificeerde zich moeizaam voor de laatste acht. Het won eerder deze week met 3-0 van Olympiakos Piraeus nadat de heenwedstrijd met 2-0 verloren ging.

Sinds de Champions League-finale van 1999 won Manchester United slechts één van de zes duels in het kampioenenbal met Bayern.

"Manchester United is momenteel niet in de beste vorm, maar het is nog steeds een topploeg'', aldus Robben. "Ik verwacht dat hun publiek als een twaalfde man zal fungeren. Ik kijk er heel erg naar uit."

Van der Wiel

Gregory van der Wiel treedt met Paris Saint-Germain in het strijdperk met Chelsea. De Franse kampioen probeert voor het eerst sinds 1995 de halve finales te bereiken in de Champions League. Chelsea won het toernooi in 2012 en was in 2013 de sterkste in de Europa League.

FC Barcelona zal het in een Spaans onderonsje op moeten nemen tegen Atlético Madrid. Beide clubs zijn in de Primera Division samen met Real Madrid verwikkeld in een spannende titelrace.

Atletico Madrid en FC Barcelona kwamen elkaar dit seizoen al drie keer tegen en telkens werd het gelijk.

Herhaling

Real Madrid stuit op Borussia Dortmund. Dat is een herhaling van de halve finale van vorig jaar, toen de Duitsers zegevierden. Real Madrid zegevierde in 2002 voor het laatst in het belangrijkste Europese clubtoernooi.

De wedstrijden worden gespeeld op 1 en 2 april (de heenwedstrijden) en 8 en 9 april (de returns). Op 11 april is de loting voor de halve eindstrijd.

De finale van de Champions League is op zaterdag 24 mei in Lissabon.

Uitslag loting kwartfinales Champions League:
FC Barcelona-Atletico Madrid
Real Madrid-Borussia Dortmund
Paris Saint-Germain-Chelsea
Manchester United-Bayern München