De KNVB heeft de onderhandelingen met Ruud van Nistelrooij over een rol als assistent van de nieuwe bondscoach Guus Hiddink, die na het WK van komende zomer aantreedt, afgerond.

Dat bericht het AD. De 37-jarige Van Nistelrooij moet nog wel zijn cursus Oefenmeester 1 afmaken. Dit is noodzakelijk om als assistent-trainer werkzaam te zijn in het betaalde voetbal.

Van Nistelrooij zette medio 2012 een punt achter zijn loopbaan als speler. Tussen 1998 en 2011 kwam hij zeventig keer uit voor het Nederlands elftal. De spits maakte 35 treffers en staat daarmee vijfde op de topscorerslijst aller tijden van Oranje.

Ook met Danny Blind bereikte de KNVB een akkoord over een meerjarige verbintenis. De oud-verdediger fungeert al als rechterhand van de huidige bondscoach Louis van Gaal. Blind is de beoogde opvolger van Hiddink, na het EK 2016.

Stam

Jaap Stam zal geen deel uitmaken van de nieuwe technische staf van Oranje. De voormalige topverdediger, momenteel werkzaam als assistent-trainer bij Ajax, heeft Hiddink laten weten liever een andere kant op te gaan.

Ook Giovanni van Bronckhorst stapt niet over naar het Nederlands elftal. De 106-voudige international wil ook volgend seizoen actief zijn als assistent-coach bij Feyenoord. Bij de Rotterdammers zal Fred Rutten aantreden als opvolger van Ronald Koeman.

Hiddink bevestigde onlangs zelf dat hij na het WK van komende zomer Louis van Gaal zal opvolgen als bondscoach. De 67-jarige Achterhoeker was eerder tussen begin 1995 en medio 1998 keuzeheer van Oranje.