Koen Verweij denkt dat hij komend weekeinde een goede kans maakt om het WK allround in Heerenveen te winnen, mits hij zijn lange afstanden verbetert ten opzichte van het EK van eerder dit jaar.

"Als ik mijn lange afstanden iets weet aan te scherpen, dan kan ik het WK winnen", stelt Verweij.

De Noord-Hollander kwam ruim twee maanden geleden iets meer dan 0,05 punten tekort op Blokhuijsen om Europees kampioen te worden.

Op de vijf en tien kilometer verloor hij in totaal 11,93 seconden op zijn provinciegenoot, waar hij op de 500 en 1500 meter nog 1,48 seconden pakte.

"Ik reed met name een slechte vijf, daarop moet ik dichterbij kunnen komen. Al reed Jan niet een heel goede 500 meter."

Verweij houdt naast Blokhuijsen rekening met een aantal buitenlandse schaatsers. "Denis Yuskov is gevaarlijk. En Bart Swings, Havard Bokko en Sverre Lunde Pedersen zijn outsiders."

Energie

De winnaar van olympisch zilver op de 1500 meter merkte afgelopen weekend bij de wereldbekerfinale in Heerenveen al op dat waarschijnlijk niemand dit seizoen meer wedstrijden heeft gereden dan hij. De afgelopen week heeft de TVM'er echter aardig wat energie bijgetankt.

"Ik heb goed geslapen de laatste dagen, meestal meer dan tien uur. Ik voel me nu beter dan afgelopen weekend, ik ben zeker nog gebrand om te winnen."

"De mentale fitheid is er ook nog wel. Het liefste zou je na de Spelen geen wedstrijden meer rijden, maar dit is wel een WK allround, voor mij het mooiste toernooi na de Spelen. Op mijn thuisbaan wil ik nog een keer vlammen."

Sven Kramer zal ontbreken op het WK. De meervoudige Europees en wereldkampioen allround onderging eerder deze maand een operatie aan zijn luchtwegen.

Lees hier het volledige interview met Verweij

Hoe ziet het programma van het WK allround eruit?