Robin Haase is er niet in geslaagd de volgende ronde te bereiken van het toernooi in Miami. Ook Igor Sijsling en Kiki Bertens zijn donderdag uitgeschakeld.

De 26-jarige Haase moest donderdag zijn meerdere erkennen in de Australiër Lleyton Hewitt. Hij verloor in drie sets: 6-3, 3-6 en 3-6. De partij was net binnen twee uur afgelopen.

Hewitt en Haase speelden voor de tweede keer tegen elkaar. De Australiër won in 2008 op het gras van Wimbledon ook al van de Hagenaar, in vijf sets. Hewitt, de nummer 44 van de wereldranglijst, speelt in de tweede ronde tegen Rafael Nadal. De Spanjaard is de nummer één van de wereld.

Sijsling en Bertens

Eerder op donderdag werden ook Sijsling en Bertens uitgeschakeld.

Sijsling moest in drie sets zijn meerdere erkennen in de vier jaar oudere Fransman Roger-Vasselin. De nummer 43 van de wereldranglijst zegevierde met 3-6, 6-3 en 7-6 (3). Het was de eerste keer dat beide spelers op de ATP Tour tegen elkaar uitkwamen.

Bertens was niet opgewassen tegen de 29-jarige Australische Stosur, de nummer twintig van de wereldranglijst. Bertens ging in twee sets onderuit: 3-6 en 2-6. De partij duurde één uur en dertien minuten.

Bertens plaatste zich via het kwalificatietoernooi voor het hoofdschema. In de eerste ronde won ze van de achttienjarige Amerikaanse Victoria Duval.

Record

Jarkko Nieminen en Bernard Tomic brachten een record op hun naam. Nieminen won al na 28 minuten en twintig seconden van Tomic. Het werd 6-0 en 6-1.

Het was de kortste partij in de historie van de ATP Tour. Het duel in Miami was net iets sneller afgelopen dan de wedstrijd tussen de Canadees Greg Rusedski en de Duitser Carsten Arriens (twee keer 6-0 in 29 minuten).