AZ begint donderdag met Etiënne Reijnen en zonder Celso Ortiz aan de return tegen Anzhi in de achtste finales van de Europa League.

Coach Dick Advocaat gaf vooraf aan wellicht voor een andere tactiek te kiezen tegen de Russen, die ondanks een 1-0 nederlaag in Alkmaar goed speelden, en heeft dat ook gedaan.

AZ speelt met vijf verdedigers, drie middenvelders en slechts twee aanvallers. Naast Reijnen staan Jan Wuytens, Nick Viergever, Simon Poulsen en Mattias Johansson in de defensie.

Op het middenveld ontbreekt Ortiz, die zondag bij de 2-1 nederlaag tegen FC Twente al vroegtijdig vervangen werd. Nemanja Gudelj, Steven Berghuis en Viktor Elm bezetten die linie. Voorin is alleen plaats voor Aron Jóhannsson, die vorige week de enige goal maakte, en Roy Beerens.

Sneeuw

De aftrap in het Saturn Stadium in het besneeuwde Moskou is om 18.00 uur Nederlandse tijd. AZ kan voor de vijfde keer kwartfinalist worden in een Europees toernooi.

Advocaat, die jaren in Rusland werkte, zit zelf niet op de bank bij de bezoekers. De coach werd vorige week in de heenwedstrijd naar de tribune gestuurd en daarvoor later een duel uitgesloten door de UEFA. Assistent Martin Haar neemt zijn taken waar.

Opstelling AZ: Esteban; Johansson, Reijnen, Wuytens, Viergever, Poulsen; Gudelj, Berghuis, Elm; Jóhannsson, Beerens.