Sebastian Langeveld staat net als Tom-Jelte Slagter zondag aan de start van Milaan-Sanremo. De Nederlanders in dienst van Garmin-Sharp hopen een rol van betekenis te kunnen spelen in de eerste voorjaarsklassieker van het jaar.

Slagter bewees vorige week in Parijs-Nice, waarin hij twee ritten won, dat het met zijn vorm wel goed zit. Langeveld reed daar ook, maar de 42e plaats was zijn beste resultaat in de Franse rittenkoers. De Lissenaar richt zich de komende weken met name op de Vlaamse klassiekers.

De Amerikaanse Garmin-ploeg stuurt naast Langeveld en Slagter ook de Nieuw-Zeelander Jack Bauer, de Australiër Nathan Haas, Johan Vansummeren uit België, de Britse routinier David Millar, Ramunas Navardauskas uit Litouwen en de Duitser Fabian Wegmann naar Milaan.

Ligthart

Pim Ligthart heeft een plek gekregen in de ploeg van Lotto-Belisol voor Milaan-Sanremo. De 25-jarige wielrenner uit Noord-Holland gaat zondag als knecht van kopman André Greipel de 'Primavera' in. Ligthart maakte vorige week indruk in Parijs-Nice, waar hij de bergtrui veroverde.

De Belgische ploeg gokt in eerste instantie op topsprinter Greipel. Als die in de laatste 25 kilometer de Cipressa en de Poggio overleeft, mag Greipel in Sanremo gaan sprinten voor de zege. "Als André vooraan zit, bestaat er geen twijfel en trekken we zijn kaart", zei ploegleider Marc Sergeant donderdag.

Tony Gallopin en Jürgen Roelandts mogen voor hun kans gaan als Greipel op de beklimmingen moet lossen. De Lotto-ploeg bestaat verder uit Lars Bak, Adam Hansen, Marcel Sieberg en Jelle Vanendert.

Kroon

Na een jaar afwezigheid staat Karsten Kroon komende zondag ook aan de start van Milaan-Sanremo. De 38-jarige wielrenner behoort tot de ploeg van Tinkoff-Saxo, waarvan Roman Kreuziger en Daniele Bennati de kopmannen zijn. Kroon deed vorige week mee aan de rittenkoers Parijs-Nice.

Kroon is bijna ieder jaar van de partij in de eerste voorjaarsklassieker van het seizoen, maar ontbrak vorig jaar in de 'Primavera' vanwege een zware blessure. De veteraan zal zondag waarschijnlijk in dienst rijden van Kreuziger, de Tsjechische klimmer, en de rappe Bennati. De ploeg van Tinkoff-Saxo bestaat verder uit Nicolas Roche, Michael Mörköv, Matteo Tossato, Nicki Sörensen en Christopher Juul-Jensen.