Danny Koevermans stopt nog geen twee maanden na zijn entree bij FC Utrecht met profvoetbal. De spits heeft te veel last van een kuitblessure.

Dat meldt de eredivisieclub op de website. De 35-jarige Koevermans speelde slechts drie competitieduels voor Utrecht.

De Schiedammer deed op 15 februari tegen één van zijn oude clubs voor het laatste mee met Utrecht en deze maand speelde zijn kwetsuur weer op.

"De dinsdag na de uitwedstrijd tegen PSV merkte ik dat het na een intensief moment op de training weer misging met mijn kuit", aldus Koevermans.

Repeterend verhaal

In totaal stond de aanvaller slechts zeven weken onder contract in de Galgenwaard. Koevermans had bij de clubleiding al had aangegeven dat ze een risico namen met zijn contract.

"Ik had het liever anders gezien, maar we wisten dat de kans aanwezig zou zijn dat dit zou gaan gebeuren. Voor mij is het belangrijk dat ik plezier heb in wat ik doe en dat ik van waarde kan zijn. Als ik steeds weer moet revalideren en de jongens het veld op zie gaan, dan doet dat pijn."

"Het is sinds ik hersteld ben van mijn kruisbandblessure een repeterend verhaal. Ik kom nu tot het besef dat het op is en dan moet ik eerlijk zijn tegen mijzelf. Maar, ook naar het team en de staf. Het is mooi geweest."

Vier interlands

Voor zijn korte periode bij FC Utrecht speelde Koevermans voor Sparta, AZ, PSV en Toronto FC. Bij de laatste club uit Canada scheurde hij in 2012 zijn kruisband en sindsdien is hij niet meer de oude geworden.

Vier keer kwam Koevermans tijdens zijn periode bij PSV uit voor het Nederlands elftal en hij maakte één treffer voor Oranje, tegen Luxemburg. Koevermans gaat zich bij FC Utrecht oriënteren op het trainersvak en zal in de tussentijd mogelijk nog afbouwen op het trainingsveld in de Domstad.

"We gaan, zoals we in de eerste gesprekken met hem al besproken hebben, kijken of het trainersvak iets voor hem is en of hij in de nabije toekomst een rol kan vervullen in onze technische staf", aldus Edwin de Kruijff, manager spelerszaken en scouting van Utrecht.

"Zodra hij vrij is van zijn klachten, gaat hij eerst weer met de groep het veld op. Hij zal niet alles meedoen, maar blijft deelnemen aan delen van trainingen. In de coaching kan hij met zijn ervaring van grote waarde zijn op trainingen. Zie het als een voetballende trainer tussen de jongens."