Het hoofd van een ethische commissie van de FIFA gaat een gesprek voeren met de leden van het uitvoerend comité van de wereldvoetbalbond die betrokken waren bij de toekenning van de WK's van 2018 en 2022.

Michael Garcia, zoals de leider van de commissie heet, onderzoekt mogelijke onregelmatigheden in het toewijzingsproces.

De komende periode zal hij met alle leden van het uitvoerend comité die in december 2010 beslisten over de gastheren van de WK's en die nu nog steeds in het college zitten in gesprek gaan, zo meldt de BBC.

Tot de twaalf geïnterviewden behoren UEFA-voorzitter Michel Platini en FIFA-baas Sepp Blatter. De leden die de afgelopen jaren vrijwillig vertrokken of moesten vertrekken, onder wie de omstreden Jack Warner en Mohamed Bin Hammam, hoeven geen uitnodiging te verwachten van Garcia.

Begin deze week bleek uit documenten dat Warner steekpenningen ontving om op Qatar te stemmen. Zijn bedrijf incasseerde ruim 1,2 miljoen euro van een bedrijf dat is gelieerd aan Bin Hammam.

Corruptie

Zowel Warner als Bin Hammam is al vaak in verband gebracht met corruptie, net als een aantal andere leden dat in 2010 besliste over de gastheren van de WK's van 2018 en 2022.

Het is nog niet bekend wanneer Garcia zijn bevindingen presenteert.