Borussia Dortmund heeft woensdag ondanks een 2-1 nederlaag in eigen huis tegen Zenit de kwartfinales van de Champions League bereikt.

De Duitsers hadden de heenwedstrijd in Sint Petersburg drie weken geleden met 4-2 gewonnen, waardoor zij zich het verlies konden permitteren.

Na ruim een kwartier spelen in Dortmund kwam Zenit op voorsprong door een hard, wegdraaiend schot van spits Hulk. Oleg Sjatov was vervolgens dichtbij de 0-2, maar zijn inzet ging voorlangs.

Nog voor rust viel de treffer aan de andere kant. Sebastian Kehl kopte fraai de 1-1 binnen na een goede voorzet van Marcel Schmelzer. Doelman Vjatsjeslav Malafejev kreeg zijn handen nog wel tegen de bal maar er niet voldoende achter.

De gelijkmaker betekende dat Zenit na rust minstens drie keer moest scoren. De ploeg van interim-trainer Sergei Semak probeerde het manmoedig maar de hoop op een stunt verflauwde allengs. 

Lewandowski

Goed wilde het voetbal niet worden, van beide kanten niet. Het laatste kwartier boeide toch onverwachts weer, dankzij de 1-2 van José Rondón. De Venezolaanse invaller kon zomaar binnenkoppen omdat zijn bewaker Mats Hummels stond te slapen.

Verder dan 2-1 kwam Zenit echter niet. Dortmund gaat door, maar zal in de eerste wedstrijd in de kwartfinale wel Robert Lewandowksi moeten missen door een schorsing. De Pool dupeerde zichzelf en zijn team door voor een handsbal een gele kaart te krijgen.