Dankzij drie doelpunten van Robin van Persie heeft Manchester United zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League.

De captain van Oranje nam de gehele productie van United voor zijn rekening, waardoor de ploeg van manager David Moyes met 3-0 won van Olympiakos.

De avond eindigde echter in mineur voor Van Persie. Hij kreeg een knie van verdediger Kostas Manolas in zijn knieholte. Van Persie ging vervolgens per brancard van het veld.

Moyes zei na afloop dat hij vermoedt dat het meevalt met de blessure van de Nederlander.

Schijnwerpers

Van Persie zette met zijn hattrick en blessure niet alleen zichzelf in de schijnwerpers. Hij leidde ook een beetje de aandacht af van Moyes, die vanwege de zevende plaats in de Premier League moet vrezen voor zijn baan.

Opvallend was ook de basisplaats voor Ryan Giggs op Old Trafford. De 40-jarige Welshman leverde na achttien minuten een afgemeten voorzet op Wayne Rooney, die op de paal kopte.

Vijf minuten later zag scheidsrechter Björn Kuipers dat Van Persie in het strafschopgebied onder de voet werd gelopen door Jose Holebas. Hij gaf de geboren Rotterdammer de kans om voor de zesde keer in de Champions League een strafschop te benutten (1-0).

Vrije trap

Kort voor rust ontsnapte United aan de gelijkmaker. Alejandro Dominguez miste een uitgelezen kans. Bij een Griekse treffer had United vier keer moeten scoren om verder te bekeren. Waar Dominguez faalde, had Van Persie  vlak voor het rustsignaal opnieuw succes. Op aangeven van Rooney tekende hij voor de 2-0.

Kort na rust schoot Van Persie de bevrijdende 3-0 binnen uit een vrije trap. Olympiakos drong in het restant van de tweede helft nog wel aan, maar scoorde niet.

Toch was er in de slotfase dus nog slecht nieuws voor United, omdat Van Persie geblesseerd raakte.

Van Persie in de voetsporen van Van Basten

Moyes: 'Denk dat blessure Van Persie niet ernstig is'