Dick Advocaat denkt dat AZ het donderdag zwaar krijgt in de return tegen Anzhi om een plaats in de kwartfinale van de Europa League.

De Russen maakten vorige week een sterke indruk in Alkmaar, al won de thuisploeg met 1-0. Advocaat, die lang in Rusland werkte, verwacht veel van Anzhi.

"Het is een fysiek sterke ploeg. Daar moeten we ons tegen wapenen. Anzhi staat laatste in Rusland, maar dat zegt meer over de kracht van de competitie", aldus Advocaat op de clubsite

"Mensen in Nederland doen vaak laatdunkend over het niveau in Rusland, maar dat is onterecht. Anzhi maakte een sterke indruk tegen ons en ze speelden maandag heel knap gelijk bij Spartak Moskou, een titelkandidaat."

Duiven

Advocaat werd tijdens de thuiswedstrijd naar de tribune gestuurd en is moet het uitduel door een schorsing van de UEFA vanaf de tribune volgen. Zijn assistenten Martin en Dennis Haar, vader en zoon, kunnen wel rekenen op signalen van de hoofdcoach.

"Hoe ik met de staf en spelers ga communiceren? Met duiven. Maar niet doorvertellen, hè?”, grapte Advocaat, die blij is om terug te zijn in Rusland. Ik vind het een boeiend land. De vijf jaar die ik hier heb gewerkt, vormen een hoogtepunt in mijn loopbaan."

Advocaat hield zijn kaken op elkaar over de strijdwijze van AZ, al zou die best eens wat defensiever dan normaal kunnen zijn. "“We gaan misschien een andere tactiek hanteren tegen Anji. Dat ga ik nu niet vertellen, met alle Russische pers erbij."

Lelijk

Linksback Simon Poulsen verklapte de strategie al een beetje. "Natuurlijk winnen we liever met goed voetbal, maar de omstandigheden hier laten dat waarschijnlijk niet toe. Dan moet het maar op een lelijke manier." 

"Voor ons telt alleen kwalificatie voor de volgende ronde. Het maakt me niet uit of dat kritiek oplevert van de analisten en tv-kijkers. Het moet maar even op deze manier."

AZ trainde woensdag vanwege de sneeuw op een bijveld van het stadion van Lokomotiv Moskou. De wedstrijd wordt donderdag vanaf 18.00 uur afgewerkt in het Saturn-stadion in Moskou.

Programma & Uitslagen

Bezig met laden…