Marco van Ginkel scheurde nog geen zes maanden geleden de voorste kruisband van zijn rechterknie af, maar staat nu al voor zijn rentree. De middenvelder hoopt vrijdag in actie te komen namens het reserveteam van Chelsea.

"Officieel ben ik niet meer geblesseerd en het gaat de goede kant op", zegt de 21-jarige Nederlander dinsdagavond voor de camera's van de NOS.

De tweevoudig international van Oranje raakte eind september geblesseerd in het League Cup-duel met Swindon Town, maar hoopt deze week al weer op het veld te staan bij het onder 21-elftal van 'The Blues'. "Ik train volledig met de groep mee en als het goed is, speel ik vrijdag m'n eerste wedstrijd met Jong Chelsea."

Van Ginkel maakte afgelopen zomer de overstap van Vitesse naar Londen en kreeg van manager José Mourinho al speeltijd in de Premier League en Champions League.

Over de rest van het seizoen wil de middenvelder zich geen illusies maken. "Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt. Ik wil gewoon eerst wedstrijdfit worden en de rest zien we vanzelf wel."

Een plekje in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal is nog te ver weg, denkt Van Ginkel. "Iedereen heeft natuurlijk dromen, maar of dat realistisch is nu, dat weet je natuurlijk niet. Je weet natuurlijk dat je een hoop minuten moet maken om daarbij te komen en die heb ik zeker nog niet, dus daar moet nog wel wat gebeuren."