De voormalige FIFA-bestuurder Jack Warner doet de aantijgingen dat hij betrokken zou zijn bij corruptie rond de toewijzing van het WK 2022 in Qatar af als flauwekul.

Het oud-lid van het uitvoerend comité van de wereldvoetbalbond zou enkele dagen na de stemming 1,2 miljoen dollar (860.000 euro) ontvangen hebben van een Qatarees bedrijf.

De politicus uit Trinidad en Tobago stelt dat er sprake is van een heksenjacht op het mondiale eindtoernooi in Qatar en blijft volhouden dat ten tijde van de toewijzing alle FIFA-regels gevolgd zijn.

"Ik heb geen zin om me te mengen in de flauwekul over Qatar en Jack Warner die nu als nieuws doorgaat", aldus Warner. "Noch wil ik me aansluiten bij de hetze tegen het WK van 2022. Verder wil ik me hier niet meer over uitlaten."

Warner zou het bedrag ontvangen hebben van een bedrijf van zijn Qatarese collega bij de FIFA, Mohamed Bin Hammam. Beide kopstukken van de voetbalbond waren in 2011 betrokken bij een omkoopschandaal in de strijd om het voorzitterschap van de FIFA.

'FIFA-bestuurder kreeg 1,2 miljoen dollar van Qatarese firma'