Thiemo de Bakker heeft zich dinsdag geplaatst voor het hoofdschema van het Masters-toernooi in Miami.

De Westlander rekende in zijn tweede kwalificatieduel in twee sets af met Evgeny Donskoy, de nummer 108 van de wereld uit Rusland: 7-6 (4), 7-6 (5).

Beide spelers stonden in het duel geen enkel breakpunt toe. In de twee tiebreaks was De Bakker net iets sterker. Maandag versloeg de mondiale nummer 162 Somdev Devvarman uit India.

De Bakker is bij de mannen de derde Nederlander in het hoofdschema van het toernooi, dat ook wel het vijfde Grand Slam wordt genoemd. Igor Sijsling en Robin Haase zijn op basis van hun ranking rechtstreeks toegelaten.

Bertens

Kiki Bertens plaatste zich later op dinsdag ook voor het hoofdtoernooi in Florida. De 22-jarige Wateringse, nummer 147 van de wereld, ontdeed zich in vijf kwartier van de als eerste geplaatste Jana Cepelova uit Slowakije: 6-4, 6-4.

In de vijfde game van de eerste set pakte Bertens voor het eerst een break voorsprong nadat ze even daarvoor ook al een breakpunt had gehad. De break bestendigen lukte echter niet. Toen het 4-4 was sloeg Bertens andermaal toe en nu serveerde ze de set wel uit.

In de openingsgame van het tweede bedrijf kreeg Bertens direct vijf kansen om een gat te slaan. Cepelova liet zich echter niet zo makkelijk opzij zetten en werkte alle kansen weg. Bij haar volgende opslagbeurt ging het echter alsnog mis voor de Slowaakse. Bertens kwam vervolgens niet meer in de problemen.

Indy de Vroome kreeg eerder al een wildcard voor het prestigieuze WTA-toernooi. De 17-jarige speelster neemt het in de eerste ronde op tegen de Slowaakse Anna Schmiedlova.