Belkin richt zich komende week bij de Ronde van Catalonië op een topklassering in het klassement en een ritzege.

''Met Laurens ten Dam, Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk hebben we drie man voor het klassement'', kijkt ploegleider Michiel Elijzen van de Nederlandse wielerformatie vooruit.

''Alle drie krijgen ze een beschermde status, maar het is wel duidelijk dat Kelderman na Parijs-Nice de man in vorm is. Die zou hoge ogen moeten kunnen gooien."

"Ten Dam heeft een lastige winter achter de rug en Steven moet zijn oude topniveau nog te pakken zien te krijgen na zijn operatie. We zullen goede afspraken maken en in de loop van de week kijken wie er het beste voorstaat."

Klimmersronde

De enige serieuze koers die Ten Dam tot nu toe reed, was de Ruta del Sol vorige maand. De nummer dertien van de Tour van 2013 had tijdens de winter veel last van ziekte.

Kelderman maakte afgelopen week een sterke indruk tijdens Parijs-Nice. Hij werd dertiende in het klassement en eindigde als derde en vijfde in etappes.

De 22-jarige Kelderman kijkt uit naar Catalonië. "We verschijnen met een sterke ploeg aan de start en dat geeft me veel vertrouwen. Het is een echte klimmersronde en de beste klimmers van de wereld staan aan het vertrek, al kijk ik vooral naar mezelf. Ik ben benieuwd hoe ver ik kan komen. Ik wil zo kort mogelijk eindigen.”

Wereldtop

De ploeg van Belkin bestaat verder uit de Australiërs Paul Tanner en Jack Bobridge, de Nederlanders Stef Clement en Martijn Keizer en de Duitser Paul Martens.

De Catalaanse rittenkoers, die een week duurt, is dit jaar goed bezet. Zo staan onder anderen Alberto Contador en Chris Froome ook aan de start op 24 maart.

Elijzen: "Na de Tour de France is dit misschien wel de sterkst bezette rittenkoers van het jaar. Dit is een mooie test om ons te meten met de wereldtop."