Fernando Alonso en Kimi Raikkonen maken zich na de matige start van het Formule 1-seizoen geen zorgen over Ferrari.

De Spanjaard eindigde in Melbourne als vierde op gepaste afstand van winnaar Nico Rosberg van Mercedes terwijl de Fin slechts zevende werd.

"Het zijn pas de eerste races van het seizoen, dus niemand kan nog iets zeggen over de wereldtitel. We moeten kalm blijven en het volgende week beter doen", aldus Alonso tegen Autosport.com.

"Mercedes maakte een heel sterke indruk in Australië en verdiende de winst. Momenteel staan ze een beetje voor op de rest, maar wij moeten het gat tot een minimum beperken."

Alonso, die vorig jaar tweede werd achter Sebastian Vettel, benadrukt dat hij nu een voorsprong heeft op de uitgevallen titelverdediger. "Ik heb tien punten meer dan Vettel en Hamilton."

Raikkonen

Raikkonen eindigde in 2013 als vijfde en is ook van plan om het volgende week in Maleisië beter te doen. "Als we een weekend zonder problemen draaien, kunnen we veel sterker zijn."

"Dit keer hadden we veel klachten tijdens de race en hopelijk kunnen we die voorkomen voor het volgende weekend. Voor Australië hadden we een goed idee waar we stonden, maar dat is niet waar we willen zijn."

"Overal kunnen we dingen beter doen, wat de motor en de auto betreft. Als we zorgen dat dat precies goed is en we geen fouten maken, zal het een groot verschil zijn."