Bernie Ecclestone vond het beperkte motorgeluid van de Formule 1-wagens 'weerzinwekkend' bij de eerste Grand Prix van het seizoen, afgelopen weekend in Melbourne.

De Formule 1-baas zei dinsdag tegenover Sky Sports een manier te zullen vinden "om ze als echte auto’s te laten klinken".

De invoering van de geblazen motoren is dit jaar waarschijnlijk de meest ingrijpende verandering in de koningsklasse van de autosport. 

De atmosferische 2,4-liter V8 is vervangen door een V6-turbo met ondersteuning van twee elektromotoren. De V8 had een veel hoger en harder geluid dan de V6. Ron Walker, organisator van de GP van Australië, klaagde hier zondag al over bij Ecclestone.

"Ron had gelijk en ik heb het ook al meerdere malen gezegd, deze wagens klinken niet als echte auto’s. Ik heb al gesproken met FIA-president Jean Todt hierover. We moeten een manier vinden om de auto’s beter te laten klinken."

Onderzoeken

"Ik weet niet of het technisch mogelijk is, maar we moeten het zeker onderzoeken. We kunnen niet het hele seizoen wachten op een oplossing. Daarom moeten we na de eerste paar Grands Prix al kijken wat we kunnen doen."

Ecclestone ontving van meerdere organisatoren van GP’s klachten. "Ik sprak ook met Ferrari-baas Luca di Montezemolo en hij zei nog nooit zo veel klachten te hebben gehad."

De volgende Grand Prix vindt plaats op zondag 30 maart in Maleisië. Een week later volgt de GP van Bahrein. Een oplossing voor het beperkte motorgeluid zal waarschijnlijk niet geïmplementeerd worden voor de GP van Spanje op 11 mei.

Een vergelijking tussen het geluid van 2013 en 2014: