Eric Botteghin en FC Groningen zijn niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van een wedstrijd schorsing van de aanklager betaald voetbal.

De verdediger kreeg zondag tegen ADO Den Haag rood vanwege het ten val brengen van de doorgebroken Roland Alberg.

Het leverde ADO een penalty op terwijl de lichte overtreding buiten het strafschopgebied plaatsvond. Donderdag dient de zaak voor de tuchtcommissie.

FC Groningen, dat er met de tiende plaats matig voor staat in de eredivisie, speelt zaterdag thuis tegen nummer drie Vitesse.

De Nooijer

Gérard de Nooijer is voor de tweede keer dit seizoen in opspraak geraakt bij FC Dordrecht. De assistent-trainer wordt voor drie duels geschorst.

De voormalig verdediger was vrijdag tijdens het duel met VVV-Venlo betrokken bij een opstootje met middenvelder Joeri Schroijen van de Limburgers.

De aanklager betaald voetbal deed De Nooijer een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing. De assistent-trainer accepteerde dat voorstel dinsdagmiddag.

Het is niet de eerste keer dat de voormalig Spartaan in de fout gaat. In de beginfase van het seizoen baarde hij opzien door arbiter Jochem Kamphuis op te sluiten in zijn kleedkamer. Het incident, dat De Nooijer afdeed als 'voetbalhumor', leverde hem een voorwaardelijke straf op.

Hoofdcoach Harry van den Ham heeft ook geen onbesproken blazoen bij de voetbalbond. De Nooijer moest hem eind vorige maand nog vervangen op de bank vanwege een schorsing.