Romario heeft uitgehaald naar zijn voormalig ploeggenoot bij Brazilië Ronaldo. Volgens Romario komt Ronaldo, als ambassadeur verbonden aan het organisatiecomité van het WK, zijn beloften niet na.

Romario (48) is tegenwoordig congreslid en heeft in die functie regelmatig kritiek op de organisatie van het WK van komende zomer vanwege de hoge kosten en de grote invloed die wereldvoetbalbond FIFA heeft in Brazilië. Hij richt zich dan vaak op Ronaldo (37), die in 2012 zijn loopbaan als voetballer beëindigde.

Op een persconferentie drie jaar geleden beloofde de Braziliaanse voetbalbond 32.000 WK-kaarten te regelen voor gehandicapten, maar de bond heeft die belofte tot nu toe nog niet waar gemaakt. Ronaldo was toen ook aanwezig bij die persconferentie. 

"Tot nu toe niks", liet Romario vrijdag weten via Twitter, met daarbij een foto van hem samen met Ronaldo. 

"Het is bedroevend om te zien dat Romario weer in het openbaar zegt dat ik verantwoordelijk ben voor dingen waar ik geen invloed op heb", stelt Ronaldo in een reactie.

Geen politicus

"Ik ben geen politicus, ik doe geen beloftes die ik niet kan nakomen. In plaats van mij te kleineren zou Romario zich op de juiste mensen en instellingen moeten richten. Daar hebben we allemaal wat aan."

Ronaldo hoopt dat de bond alsnog voor de kaarten zorgt. "Ik ben ook op zoek naar antwoorden. Het heeft geen zin om deze rivaliteit publiekelijk in stand te houden, want van mijn kant bestaat die niet."

Romario was topscorer van Brazilië op het gewonnen WK van 1994. Ronaldo was toen reserve-speler. Hij werd acht jaar later topschutter op het WK van 2002, waar de Brazilianen ook de wereldtitel veroverden. Beide spelers zijn oud-aanvaller van PSV.