Feyenoord onderzoekt de mogelijkheid om zich komende zomer te versterken met Rajiv van La Parra en Hakim Ziyech, die beiden momenteel uitkomen voor sc Heerenveen.

Dat bericht het AD. De 22-jarige Van La Parra wordt in Rotterdam gezien als mogelijke opvolger van Ruben Schaken, die wellicht na het seizoen vertrekt.

Het contract van Van La Parra in Friesland loopt deze zomer af, waardoor de rechtsbuiten transfervrij de overstap zou kunnen maken naar De Kuip.

Van La Parra doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord totdat hij op 16-jarige leeftijd besloot te vertrekken naar het Franse Caen. Medio 2011 koos hij voor sc Heerenveen.

Optie

De bijna 21-jarige Ziyech heeft eveneens een aflopende verbintenis, maar de Friezen zullen binnenkort een optie lichten waardoor de middenvelder nog tot medio 2015 onder contract staat.

Als Heerenveen nog een transfersom wil incasseren voor de speler van Jong Oranje, zal het hem deze zomer of in januari 2015 moeten verkopen. De vraagprijs zou rond de twee miljoen euro liggen.

Ziyech heeft sinds dit seizoen een basisplaats bij Heerenveen. Van La Parra werd door coach Marco van Basten lange tijd op de bank gezet, maar is de laatste maanden eveneens een vaste waarde.

Van Geel

Technisch directeur Martin van Geel wil niet reageren op de speculaties. "Daar kan ik niets over zeggen. Het versterken van de selectie is een continu proces. Daar zijn we vanaf vorig jaar september al mee bezig", zegt hij tegen NU.nl.

Van Geel voert samen met algemeen directeur Eric Gudde en commercieel manager Mark Koevermans de gesprekken met Willem van Hanegam over een eventuele functie van de clubicoon bij Feyenoord. "Over de inhoud daarvan kan ik ook niets kwijt, maar die gesprekken worden in een goede sfeer gevoerd."