Zonder de geblesseerde Kevin Strootman heeft AS Roma maandagavond een 3-2 overwinning geboekt op Udinese.

De Romeinse treffers kwamen op naam van Francesco Totti, Mattia Destro en Vassilis Torosidis. Dankzij de zege hield AS Roma de tweede plaats achter de onbedreigde koploper Juventus stevig in handen.

Het duel stond voor een groot deel in het teken van de afwezige international Kevin Strootman. Zowel spelers als supporters van de thuisploeg betuigden hun steun aan de onfortuinlijke middenvelder, die vorige week in de uitwedstrijd tegen Napoli een zware knieblessure opliep. Hij mist daardoor onder meer het WK in Brazilië.

In speciale oranje t-shirts, met de tekst 'Forza Kevin', deed de selectie van AS Roma de warming-up. Ook veel fans waren in oranje kleuren naar het stadion gekomen en lieten spandoeken met opbeurende woorden voor Strootman zien.

Na het eerste doelpunt pakte Totti een Roma-shirt met de naam van Strootman erop en hield die voor de camera's. "Het was alsof hij er ook bij was. Hij is van essentieel belang voor ons en bovendien een geweldige kerel die direct bij de groep paste. We hopen dat hij zo snel mogelijk herstelt", aldus Totti tegen Sky Sports.

Napoli

Eerder op de avond speelde Napoli uit, bij Torino. Dankzij een doelpunt van Gonzalo Higuaín in de 90e minuut nam Napoli drie punten mee naar huis: 0-1.

Torino had daarvoor al twee keer de paal geraakt, maar had het geluk niet aan de zijde. De thuisploeg was overigens de hele wedstrijd de betere van de twee, maar wist niet te scoren.

Dries Mertens speelde de volle negentig minuten mee bij de bezoekers uit Napels en was zo nu en dan behoorlijk gevaarlijk met een paar snelle acties en knappe schoten.