Thiemo de Bakker heeft een flinke stap gezet richting het hoofdtoernooi van Miami. Dat geldt niet voor Michaëlla Krajicek en Jesse Huta Galung; zij werden uitgeschakeld.

De Bakker, nummer 162 van de wereld, boekte een knappe zege op de Indiër Somdev Devvarman: 7-6 (4), 6-1. 

De Bakker won de eerste set in een tiebreak en had daarna weinig meer te duchten van de nummer 76 van de wereld. De tweede set trok hij met een dubbele break naar zich toe. De Bakker strijdt nu met de Rus Jevgeni Donskoj (22) om een plaats in het hoofdtoernooi. 

Huta Galung is niet doorgedrongen tot de tweede ronde van de kwalificaties voor het toernooi in Miami. Hij verloor in drie sets van de 32-jarige Fransman Paul-Henri Mathieu.

Huta Galung, als 21ste geplaatst in het kwalificatietoernooi, verloor met 6-4, 4-6 en 6-4 van de nummer 114 op de wereldranglijst. 

Krajicek

Krajicek ging in drie sets onderuit tegen Katarzyna Piter. De Poolse, van wie ze twee weken geleden in de kwalificaties van Indian Wells nog wist te winnen, was met 7-5, 1-6, 6-4 te sterk. 

Tennisster Kiki Bertens heeft wel de tweede ronde van het kwalificatietoernooi bereikt. Ze had drie sets nodig om de als zeventiende geplaatste Kroatische Petra Martic te verslaan: 4-6, 6-3, 6-4. 

In de tweede en laatste kwalificatieronde treft Bertens Jana Cepelova (1) uit Slowakije of de Tsjechische Andrea Hlavackova. Robin Haase, Igor Sijsling en Indy de Vroome zijn direct toegelaten tot het hoofdtoernooi. Die laatste dankt haar deelname aan een wildcard. 

Haase

Wat betreft de loting voor het toernooi in Miami heeft Robin Haase geen geluk gehad. De Hagenaar stuit in de eerste ronde op de Australiër Lleyton Hewitt. Mocht Haase die partij winnen dan wacht meteen een confrontatie met Rafael Nadal. De nummer 1 van de wereld heeft in de eerste ronde een bye.

Igor Sijsling speelt tegen de Fransman Edouard Roger-Vasselin. Bij winst wacht een duel met de Kroaat Marin Cilic, de nummer 25 van de plaatsingslijst.