Richairo Zivkovic verhuist na dit seizoen van FC Groningen naar Ajax. De 17-jarige aanvaller heeft voor drie jaar getekend in Amsterdam.

De transfer van Zivkovic hing al enige tijd in de lucht. Beide clubs willen geen mededelingen doen over de hoogte van de transfersom. Naar verluidt betaalt Ajax rond de 2,5 miljoen euro.

De geboren Drent debuteerde vorig seizoen voor de Groningers in de eredivisie. Hij werd met zestien jaar en 332 dagen de jongste doelpuntenmaker ooit voor de club waar hij de jeugdopleiding doorliep.

"Aanvankelijk was het de bedoeling langer bij FC Groningen te blijven en uit te groeien tot een vaste waarde in het eerste elftal", zegt Zivkovic op de website van FC Groningen

"Maar ik heb ook ambities en toen deze kans zich voordeed, wilde ik die heel graag grijpen. Het is een volgende stap in mijn carrière."

Marktconform

Zivkovic kwam vooralsnog tot dertig officiële wedstrijden voor FC Groningen. Hij scoorde daarin zes keer. Technisch manager Henk Veldmate laat weten dat hij Zivkovic langer in de Euroborg had willen houden.

"Maar als een club als Ajax zich meldt, een goed en marktconform bod uitbrengt én de speler zelf ook aangeeft voor een overstap open te staan, dan moet je daar met elkaar serieus naar kijken", aldus Veldmate.

"Er wordt in onze ogen reële transfervergoeding betaald, met bovendien voor FC Groningen mogelijk nog toekomstige extra beloningen."