Team Belkin en Giant-Shimano hebben hun selecties bekendgemaakt voor Milaan-San Remo, de eerste wielerklassieker van 2014.

Belkin verschijnt met Bauke Mollema, maar zonder Robert Gesink aan de start van Milaan-San Remo. Jos van Emden, Rick Flens, Tom Leezer en Maarten Tjallingii zijn de overige Nederlanders in de ploeg.

De Fransman Jonathan Hivert, de Noor Lars Petter Nordhaug, en de Duitser Robert Wagner completeren de equipe van ploegleider Erik Dekker.

Het schrappen van de beklimming Pompeiana, wat bij veel sprinters tot opluchting leidde, is voor Mollema juist een nadeel, zo laat hij weten. "Het is jammer, maar ik denk nog steeds dat ik een mooi resultaat kan neerzetten."

"De afgelopen jaren hebben we lang niet altijd een massasprint gezien in San Remo. Als er een klein groepje naar de finish rijdt, hoop ik erbij te zitten en dan hoop ik met mijn spurt goed voor de dag te komen."

Dekker deelt de mening van Mollema. "Wij staan niet met de grootste favorieten aan het vertrek, maar met Mollema en zeker ook Hivert en Nordhaug hebben we drie mannen met wie we met vertrouwen richting de finale op de Poggio kunnen. Ze zijn alle drie vinnig en rap."

Dekker verwacht een voorspelbare koers zonder de Pompeiana. "Zonder die klim zijn de scenario's en mogelijkheden beperkt. Met de Pompeiana had het een ander verhaal geweest. De huidige route kent voor ons weinig geheimen."

Giant-Shimano

Bij Giant-Shimano zullen de Nederlanders Roy Curvers, Koen de Kort, Tom Stamsnijder en Albert Timmer vooral de Duitse kopman John Degenkolb bij moeten staan in de 'Primavera'.

De selectie wordt gecompleteerd door de Duitser Simon Geschke, de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg en de Belg Dries Devenyns.

"We hebben een sterke selectie samengesteld voor Milaan-San Remo met renners die in Parijs-Nice en in de Tirreno-Adriatico bewezen hebben in vorm te zijn", aldus Giant-Shimano-coach Marc Reef.

"John is de absolute kopman, zijn vijfde plaats van twee jaar geleden smaakt naar meer."