Frank de Boer ziet geen reden om na dit seizoen bij Ajax te vertrekken. De 43-jarige trainer ziet nog genoeg uitdagingen in Amsterdam.

"We willen dit seizoen voor de vierde keer achtereen kampioen worden en daarna hopelijk voor de vijfde keer", sprak De Boer zondag in het televisieprogramma Studio Voetbal.

De trainer, wiens contract bij Ajax in 2017 afloopt, wordt in buitenlandse media af en toe in verband gebracht met internationale topclubs.

Zo zou hij op de lijst staan bij FC Barcelona, dat na deze jaargang mogelijk afscheid neemt van trainer Gerardo Martino.

Tevreden

De Boer benadrukte dat er momenteel niets speelt. "Als er iets komt, dan ga je erover nadenken. Maar dat is nu niet het geval. Ik zie ook geen reden om weg te gaan. Bij Ajax ben ik heel tevreden, en dat geldt ook voor mijn familie."

De oud-international weet zeker dat Ajax nog progressie kan boeken. "Het zou kunnen dat er niet zoveel jongens weggaan na dit seizoen."

"Dat kan juist een leuke uitdaging worden. Met de jeugd en de vaste kern hoop ik dat we dan weer wat stappen kunnen maken."