Lasse Schöne is er ondanks het tweede puntenverlies op rij van overtuigd dat Ajax zich voor de vierde keer op rij tot landskampioen kroont.

"Het moet goed komen met het kampioenschap. We staan er nog altijd heel aardig voor", liet de 27-jarige Deen weten aan NU.nl na de 0-0 tegen NAC Breda.

"We hebben alles nog in eigen hand. Maar de voorsprong had wel een stuk groter moeten zijn. Dat mogen we onszelf kwalijk nemen."

Ajax heeft door de remise in Breda zeven punten voorsprong op FC Twente en Vitesse, waar het verschil negen punten had kunnen zijn.

Schöne: "Dat is onnodig. Ik heb daarom een slecht gevoel overgehouden aan de wedstrijd."

Geluk

De Deen zag het in Breda op dezelfde manier misgaan als een week eerder toen Ajax in de Arena niet verder kwam dan 1-1 tegen SC Cambuur. "Net als tegen Cambuur ontbrak het net aan dat laatste passje. En het afwerken."

Inclusief de wedstrijd van vorige week heeft Ajax al 178 minuten niet gescoord. "Het geluk ontbreekt ook", constateert Schöne.

"En natuurlijk spelen we ook iets minder. Maar we kunnen niet een heel seizoen goed spelen. Daarom hoeven we nu niet in paniek te raken. We moeten ons niets laten aanpraten."

Lees hier het volledige interview met Lasse Schöne

Veltman: 'Zie dit nog altijd als een incident'