Novak Djokovic heeft zondag ten koste van Roger Federer zijn eerste titel van dit jaar veroverd. De Serviër was de sterkste in de finale in Indian Wells. Hij versloeg de Zwitser na een partij van ruim twee uur met 3-6, 6-3 en 7-6 (3).

Djokovic won het toernooi in Indian Wells voor de derde keer. Eerder was hij op het Amerikaanse hardcourt succesvol in 2008 en 2011. De Serviër bracht zijn totaal aantal titels op de ATP Tour op 42.

Door de winst van Djokovic is de stand in de onderlinge confrontaties tussen de twee met 17-16 nog maar nipt in het voordeel van Federer.

De Zwitser, dit jaar al winnaar in Dubai, maakte indruk met zijn optreden in Indian Wells. Ook in de finale nam hij het initiatief.

Hij brak in de eerste set meteen door de service van de Serviër en won de set met 6-3. In het tweede bedrijf zorgde Djokovic toch voor de ommekeer. Hij sleepte er een derde set uit.

Op 5-4 mocht hij al serveren voor de winst, maar liet Federer op gelijke hoogte komen. In de tiebreak maakte Djokovic het toch af.