Koploper Ajax heeft zondag opnieuw punten verloren in de eredivisie. Op bezoek bij NAC Breda kwamen de Amsterdammers niet verder dan 0-0.

Een week eerder bleef Ajax tegen SC Cambuur al steken op 1-1.

Het gelijkspel heeft niet tot gevolg dat de spanning in de strijd om de landstitel weer echt terug is. Nummer twee Vitesse verloor een dag eerder immers van PSV.

Vitesse staat nu samen met FC Twente, dat zondag AZ met 2-1 versloeg, zeven punten achter op Ajax. Er zijn nog zes speelronden te gaan in de eredivisie.

Ajax verloor niet alleen twee punten, maar zag ook aanvoerder Siem de Jong na zeven minuten al geblesseerd uitvallen. Hij liep een hamstringblessure op.

Het elftal van trainer Frank de Boer worstelde ook in Breda met zichzelf. Ajax slaagde er nauwelijks in om tot echt goede kansen te komen via het veldspel. Het tempo lag vaak laag en de creativiteit ontbrak. 

Defensief

NAC speelde defensief, maar kreeg voor rust nog wel de beste mogelijkheid om te scoren. Sepp De Roover stuitte tot twee keer toe op keeper Jasper Cillessen.

In de tweede helft vond Ajax enkele keren doelman Jelle ten Rouwelaar op haar weg. Toen Kolbeinn Sigthorsson de keeper wél passeerde, kon verdediger Kees Kwakman nog redding brengen.

In de slotfase nam de druk van Ajax toe, maar ook het inbrengen van Lesley de Sa en Bojan Krkic leverde niet het gewenste rendement op.