Liverpool heeft zondag Manchester United een zeer pijnlijke nederlaag toegebracht in de Premier League.

Door de zege klimt Liverpool naar de tweede plaats, op slechts één verliespunt van koploper Chelsea.

Manchester United blijft zevende. De 'Red Devils' dreigen Europees voetbal mis te lopen in het eerste seizoen onder manager David Moyes.

Liverpool had in de eerste helft het beste van het spel, maar creëerde weinig grote kansen. Dat veranderde in de dertigste minuut toen de 'Reds' een penalty kregen door een handsbal van Rafael. Gerrard benutte de strafschop feilloos.

Manchester United stelde daar weinig tegenover, op enkele pogingen van Robin van Persie na. Wayne Rooney was bijna de hele wedstrijd onzichtbaar.

Vlak na rust verdubbelde Gerrard de marge. De Liverpool-captain verzilverde opnieuw een strafschop, gegeven na een overtreding van Phil Jones op Joe Allen.

Derde penalty

De eerste competitiezege van Liverpool op Old Trafford sinds 2009 kwam vervolgens geen moment in gevaar. Manchester United bracht de defensie van de bezoekers nauwelijks in verlegenheid.

Dertien minuten voor tijd mocht Gerrard voor de derde keer aanleggen vanaf elf meter, maar deze keer trof hij de paal. De penalty werd toegekend na een vermeende overtreding van Nemanja Vidic op Daniel Sturridge. De Servische verdediger kreeg ook nog eens de rode kaart.

Het tiental van United incasseerde in de slotfase nog een domper toen Suarez van dichtbij scoorde. De oud-Ajacied staat deze jaargang al op 25 treffers in de Premier League.

Zege Arsenal

Later op de dag maakte titelpretendent Arsenal in de Londense derby geen fout tegen Tottenham Hotspur.

Het werd 1-0 voor de 'Gunners' op White Hart Lane door een fraaie goal van Tomas Rosicky. De Tsjechische routinier schoot in de tweede minuut hard raak vanuit een moeilijke hoek.

Tottenham had in de eerste helft al meer balbezit, maar was met name na rust de bovenliggende partij. Arsenal, dat nu evenveel punten heeft als Liverpool, bleef echter op de been. 

Rooney: 'Dit was een nachtmerrie'