Dusan Tadic heeft weer eens zijn grote waarde getoond voor FC Twente. In de slotseconden schoot hij zijn ploeg zondagmiddag naar een 2-1 zege op AZ.

Op dat moment leken beide teams zich al verzoend te hebben met een gelijkspel.

AZ speelde pover in Enschede en ook de thuisploeg viel lange tijd tegen. Tegen de verhouding in kwamen de Alkmaarders op voorsprong, op de valreep boog Twente die stand nog om.

De Tukkers zijn door de eerste zege sinds drie wedstrijden terug op de tweede plaats. Net als Vitesse hebben ze 52 punten.

Het leek er lang op dat Twente minstens twee punten zou verliezen tegen AZ, dat donderdag nog voor de Europa League met 1-0 van Anzhi gewonnen had.

Steven Berghuis schoot AZ na veertig minuten op voorsprong tegen zijn oude club. Doelman Nick Marsman verkeek zich lelijk op de harde vrije trap van de linkspoot. Het was het enige hoogtepunt in een matige eerste helft waarin Twente de overhand had.

Brama

In het tweede bedrijf zette Twente, waar Wout Brama na een jaar blessureleed weer op de bank zat, het overwicht wel om in kansen.

Nadat Quincy Promes al de paal had geraakt, scoorde Youness Mokthar wel. Hij kon van dichtbij binnentikken na een sterke voorbereidende actie van Tadic.

In de laatste seconden van de wedstrijd sloeg Tadic zelf ook nog toe, nadat Roy Beerens namens AZ verzuimde de tijd vol te maken en de bal verloor.