ADO Den Haag en Heracles Almelo hebben zaterdag belangrijke zeges geboekt in de strijd tegen degagradatie. 

De zege van ADO was al de zesde keer op rij dat de ploeg van trainer Henk Fräser niet verloor. Beide ploegen leken in de eerste helft vooral een tegendoelpunt te willen voorkomen, waardoor er weinig gebeurde voor de doelen.

Toch kreeg Groningen al na zes minuten een grote kans toen Gianni Zuiverloon verkeerd terugkopte op doelman Gino Coutinho. Zivkovic onderschepte de bal en bediende de mee opgekomen Lorenzo Burnet, maar die wist niet te scoren.

Nick van der Velden kreeg na een half uur ook een goede mogelijkheid om de score namens de gasten te openen, maar hij stuitte op de handen van Coutinho.

Daarmee waren de kansen in de eerste helft ook wel benoemd. Te meer omdat scheidsrechter Reinold Wiedemeijer vlak voor rust een handsbal van Roland Alberg in zijn eigen strafschopgebied niet beoordeelde als een overtreding.

Penalty

De arbiter gaf in de tweede helft wel een penalty aan ADO Den Haag toen Eric Botteghin de doorgebroken Alberg onderuit trok. Dat deed de Braziliaan echter ruim voor het strafschopgebied, maar wonderwel legde Wiedemeijer de bal toch op de stip. Botteghin kreeg rood, Alberg benutte het buitenkansje: 1-0.

ADO verzuimde daarna echter door de drukken, waardoor Groningen in leven bleef. Die ploeg kreeg loon na werken toen Zivkovic in de 78e minuut doel trof. Het bleek echter niet genoeg voor een stukje gerechtigheid. Dion Malone schoot een minuut voor tijd toch nog de winnende voor ADO binnen.