Tom-Jelte Slagter heeft zaterdag zijn tweede ritzege geboekt in Parijs-Nice. De Nederlandse coureur in dienst van Garmin was in de zevende etappe de snelste in een sprint bergop.

Hij versloeg wereldkampioen Rui Costa uit Portugal en de Colombiaan Carlos Betancur.

Woensdag had Slagter al de vierde rit gewonnen. Belkin-kopman Wilco Kelderman eindigde in dezelfde groep als Slagter als twaalfde.

Betancur behoudt de leiding in het algemeen klassement. Die zag Geraint Thomas wegvallen uit de top van het klassement. De Brit van Team Sky ging enkele kilometers voor de finish onderuit. Rui Costa staat nu tweede, op veertien seconden van Betancur. 

De Tsjech Zdenek Stybar is derde. Kelderman is de best geklasseerde Nederlander op de zestiende plaats. Zondag volgt de slotrit met in de slotfase de beklimming van de Col d'Èze en daarna de afdaling naar Nice.

De teller voor Nederland in de World Tour-koers staat in totaal al op drie overwinningen. Ook Belkin-renner Moreno Hofland mocht al een keer het zegegebaar maken.

Geweldig

Slagter zag vrijdag zijn klassement in Parijs-Nice door een ongelukkige valpartij in rook opgaan, maar zijn tweede ritzege schoof die teleurstelling naar de achtergrond.

''Gisteren verloor ik alles en vandaag win ik mijn tweede etappe. Dit maakt alles goed'', sprak de renner van Garmin.

Slagter kwam vrijdag ten val na een aanrijding met landgenoot Wilco Kelderman. ''Dat kostte me een mooi klassement. Ik had hier bij de eerste vijf kunnen eindigen'', keek hij terug. ''Ik dacht alles kwijt te zijn maar nu voel ik me weer geweldig. Dit is mijn allereerste Parijs-Nice en ik win twee etappes. Ik kan wel zeggen dat deze koers me ligt.''