Ajax-trainer Frank de Boer kan in het duel van zondag met NAC Breda nog niet beschikken over Nicolai Boilesen.

De Deense linksback liep vorige maand in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (3-0) een hamstringblessure op en staat sindsdien aan de kant. 

De verdediger is bijna volledig hersteld. "Met Boilesen gaat het goed. Hij zit nog niet bij de selectie voor het duel met NAC. We willen geen risico nemen", aldus De Boer. "Boilesen is volgende week tegen AZ waarschijnlijk wel weer inzetbaar."

Ajax speelt op 27 maart in de halve finales van de beker tegen de Alkmaarders.

Ricardo Kishna kan zondag wel spelen in Breda. De aanvaller moest in het duel met Cambuur Leeuwarden (1-1) voortijdig naar de kant met een liesblessure. "Hij is helemaal fit", stelt de trainer.

Tweede helft

De Amsterdamse club lijkt af te stevenen op de vierde landstitel op rij. Het gat naar nummer twee Vitesse bedraagt zes punten. Ajax wist vorige week echter niet de thuiswedstrijd tegen Cambuur te winnen.

''Ik proef dat de spelers de 1-1 tegen Cambuur weg willen spelen. Dus NAC moet eraan geloven'', zei de trainer, die nog een algemene opmerking over zijn ploeg maakte. ''Vaak is onze eerste helft van een goed niveau, maar maken we het verschil niet qua goals. De tweede helft is soms minder.''