Fernando Alonso heeft vrijdag de snelste tijd neergezet tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië.

Met zijn 1.31,840 bleef de coureur van Ferrari als enige onder de 1.32 op Albert Park. Jenson Button van McLaren strandde op ruim een halve seconde op de tweede plaats.

Valtteri Bottas en Felipe Massa, beiden van Williams, zaten niet ver achter Button en klokten de respectievelijk derde en vierde tijd.

Regerend wereldkampioen Sebastian Vettel legde beslag op de zevende plek, op ongeveer een seconde van Alonso. De Duitser was zo’n twee tiende van een seconde trager dan zijn nieuwe teammaat Daniel Ricciardo.

Hamilton

Mercedes, dat domineerde tijdens de testsessies, kon nog geen indruk maken. Nico Rosberg kwam niet verder dan de zesde positie en Lewis Hamilton zette zelfs helemaal geen tijd neer.

De wereldkampioen van 2008 moest zijn sessie al in de installatieronde afbreken nadat de motor zichzelf uit voorzorg uitschakelde vanwege de oliedruk. 

De reglementen in de Formule 1 zijn flink op de schop gegaan. De auto's zijn voor het eerst uitgerust met V6-motoren en de aerodynamische speelruimte voor teams is beperkt.

Vijf dingen die u moet weten over Formule 1 in 2014

Overzicht: De Formule 1-coureurs in 2014