Het Italiaanse onderonsje in de Europa League tussen Juventus en Fiorentina heeft donderdagavond geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht: 1-1.

De formatie uit Turijn kende een droomstart voor eigen publiek. De Chileen Arturo Vidal zette Juventus al in de derde minuut op voorsprong.

De thuisploeg wist niet verder uit te lopen en in de slotfase kwam Fiorentina langszij. Invaller Mario Gomez zette de 1-1 eindstand op het scorebord.

Benfica

Benfica heeft een goede uitgangspositie om wederom de kwartfinales van de Europa League te bereiken. De finalist van vorig seizoen won in Londen met 3-1 van Tottenham Hotspur.

De Spurs, waar voormalig Ajacieden Jan Vertonghen en Christian Eriksen een basisplaats hadden, keek bij de rust al tegen een achterstand aan. Rodrigo was na een half uur trefzeker. Bij Benfica speelde een andere oud-Ajacied mee, Miralem Sulejmani.

Na de 0-1 maakte Luisão de problemen voor de Spurs nog groter door de 0-2 te laten aantekenen.

Eriksen bracht Tottenham nog even terug in de wedstrijd. De Deen mikte raak uit een vrije trap, maar wederom Luisão dompelde de Londenaren in rouw.

Sevilla

In de achtste finales van de Europa League stond ook een ander mooi duel op het programma. Sevilla trof stadgenoot Real Betis en ging thuis met 0-2 onderuit.

Léo Baptistão zorgde in de eerste helft voor het enige doelpunt, waardoor Betis met een voorsprong de kleedkamers opzocht.

Salva Sevilla zette tien minuten voor tijd de eindstand op het scoreboard.

Elders in Europa speelde Olympique Lyon in eigen huis tegen het Tsjechische Viktoria Plzen. Olympique lijkt een plek in de kwartfinales niet meer te kunnen ontlopen. De Fransen waren voor eigen publiek namelijk veel te sterk voor de Tsjechen: 4-1.

De returns zijn over een week.

Bekijk alle uitslagen en het programma van de Europa League