Matteo Pelucchi heeft donderdagmiddag de tweede etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De renner van IAM Cycling was in de straten van Cascina iedereen te snel af in de massasprint.

De 25-jarige Italiaanse sprinter was André Greipel en Sam Bennett te snel af. Marcel Kittel was de topfavoriet in de eindsprint, maar hij kwam op ruim twee kilometer van de streep ten val en was zo direct uitgeschakeld. 

"Ik kan nog steeds amper geloven dat ik hier de zege pak. De beste sprinters van de wereld rijden hier. Ik weet dat ik aardig mee kan komen maar winnen is nog iets anders", aldus Pelucchi.

De sprinter droeg de zege op aan de overleden renner Kristof Goddaert, zijn voormalig kamergenoot. "Deze zege is te danken aan het goede ploegwerk. De dood van Kristof heeft ons als ploeg verenigd en het heeft ons de impuls gegeven om dit resultaat te bereiken."

Wat er zich achter hem had afgespeeld wist Pelucchi niet. "Ik heb er niets van gemerkt maar ik hoop dat Kittel niet al te ernstig geblesseerd is geraakt. Ik ben rustig gebleven. Heinrich Haussler en Roger Kluge hielden me uit de wind tot 800 meter voor de streep. Zo begon ik fris aan de sprint."

Cavendish

Mark Cavendish bleef de leider in het klassement. Hij won woensdag met Omega Pharma-Quick Step de ploegentijdrit en kwam zo in de leiderstrui.

De tweede etappe over 166 kilometer, die van start ging in San Vicenzo, kende een kopgroep van vijf renners. Daniel Teklehaymanot, Marco Canola, Alex Dowsett, David de la Cruz en Davide Malcarne wisten zich af te scheiden van het peloton. Hun maximale voorsprong bedroeg ruim vijf minuten.

Op zo’n dertig kilometer voor de meet sprong de Brit Dowsett weg bij zijn medevluchters. De demarrage luidde het einde van het vijftal in. Snel liep de voorsprong terug en zeven kilometer voor de finish werd Dowsett als laatste van de vroege vluchters ingerekend.